מעבר לדיור מוגן הוא צעד בעל משמעות רבה ומהווה צומת דרכים. עבור רבים זהו לא עוד מעבר דירה אלא צעד בעל סמליות רבה. אחת הסיבות שמעבר זה מהווה צומת היא שחפצים רבים בבית יש להשאיר מאחור. גם את החפצים שהולכים איתכם יש לארגן כך שגם דירה קטנה כמו זו שבדיור המוגן תצליח להכיל ובאופן שיהיה נעים ואסתטי.
לראות את הדירה בדיור מוגן כדירה שלכם
על מנת לעבור את המהלך באופן החלק ביותר וגם לקחת איתכם את החפצים המתאימים ביותר, חשוב לראות את הדירה בדיור המוגן כדירה שלכם לכל דבר. גם אם מדובר בבית יעודי לבני גיל הזהב, זה המקום שעומד להיות הבית שלכם. ככל שתתייחסו אל הדירה בדיור המוגן כאל הבית שלכם כך גם תהליך האריזה שללא ספק מלווה גם בפרידה מהבית הקודם יהיו קלים יותר.
במהלך המיון- לתכנן את הבאות
כאמור, חשוב להתייחס לדירה החדשה כאל שלכם ולראות בה עוד דירה אליה אתם עוברים, כפי שסביר להניח שכבר עשיתם במהלך חייכם. את סידור הדברים והאריזה לקראת המעבר חשוב לעשות כשאתם מתחשבים בגודל ומבנה הדירה החדשה. גודל הדירה והמבנה שלה משפיעים על הדרך בה אתם מבצעים את המיון. ככל שהדירה קטנה יותר כך תצטרכו להשקיע יותר בתהליך המיון. אם בדירה הנוכחית יש לכם מקומות אחסון רבים המכילים את כל החפצים רוויי הזיכרונות שלכם, כאן תצטרכו לעשות סלקציה, להפעיל משמעת עצמית ולעבוד עם הראש ופחות עם הלב. ככל שתתכוננו מראש לכך, יהיה קל יותר. מומלץ לא לבצע את המיון והאריזה לבד אלא עם אחד הילדים, הנכדים או אדם הקרוב אליכם.
העברת רהיטים- לפי התאמתם
אין ספק שרהיטים מהווים חלק חשוב מהבית ומעבר שיכלול העברת רהיטים מן הבית הנוכחי יהפוך את הדירה הבאה לדומה יותר לבית שלכם כעת. עם זאת, יש להתחשב במידות הדירה החדשה, לבדוק האם הרהיטים נכנסים והיכן. על רהיטים גדולים וכבדים כדאי לוותר. אם תשימו לרגע את הסנטימנטליות בצד, מעבר לדיור מוגן הוא דווקא הזדמנות להתחדשות ומעבר לריהוט מודרני יותר המציע רהיטים קומפקטיים ופתרונות אחסון מתוחכמים. באמצעות רהיטים קטנים כמו שולחנות צד הכוללים אחסון, שידה עם מדפים ומגירות ועוד תוכלו גם לנצל את פינות החדר ולהפוך גם רהיט לפתרון אחסון.
העברת חפצים אישיים בצורה חכמה
מיון חפצים אישיים הוא הקשה במיוחד. לרוב החפצים האישיים וה"פיצ'פקעס" הם החפצים המכילים בתוכם זיכרונות באופן החזק ביותר. כל חפץ כזה מזכיר אדם או תקופה. לכו מן הקל אל הכבד (במובן הרגשי). התחילו מבגדים. עשו סינון של בגדים בשילוב מינימום רגש. בגדים שלא לבשתם מעל שנה- שימו בצד. תרמו לויצ"ו או כל עמותה הדואגת לנזקקים. זו הזדמנות להתחדש גם בכיוון הזה. לגבי חפצים קטנים, ארגנו אותם בצורה חכמה בקופסאות על פי נושאים או תקופות. תמונות מפוזרות כדאי לאגד ולשים בתוך ניילון. מומלץ לפני כן לסרוק אותן כדי שגם אם ילכו לאיבוד יהיה לכם עותק.
פריקת החפצים וסידורם
היום הגדול הגיע ונחתתם בביתכם החדש (כן, לא לשכוח שזה לגמרי בית והוא לגמרי שלכם) הגיע זמן הפריקה. היום ישנם שפע של פתרונות אחסון חכמים שיקלו על פריקת החפצים והנחתם במקומות שיהיו נגישים אך לא גלויים לעין שיכבידו על מראה הבית. שידות עם מגירות, שולחן סלון שיש בו גם מקום אחסון, מדפים, קופסאות יפות שישמשו גם לנוי- לכל אלה דאגו מראש כדי שהפריקה תהיה יעילה יותר ולא תפגע במראה האסתטי של הבית.
לסיכום, מעבר לדיור מוגן הוא צעד משמעותי. הדירה בדיור המוגן היא הדירה שלכם וצריך לארגן אותה כך שתוכל להכיל את החפצים החשובים לכם ביותר. המעבר דורש תכנון, במיוחד כשיש פער בין גודל הבית הנוכחי שלכם לגודל הדירה החדשה. יש לבצע את מיון ואריזת החפצים באופן מושכל ולא לתת לרגש להשתלט. יש להכין מראש פתרונות אחסון ולשלב בין רהיטים מהבית הנוכחי שמתאימים במידותיהם לדירה החדשה בתוספת רהיטים חדשים המתאימים לדירות קטנות.
עוברים לדיור מוגן? אשמח ללוות אתכם יד ביד וביחד נוכל לארגן את הבית ואת זיכרונות העבר – ענבל שחם גליק